Supa de piersici sau alte fructe. In zonele unde populatia maghiara
este numeroasa, vara (si nu numai) se face supa de fructe. In functie de
sezon se incepe cu supa de visine, supa de piersici, supa de mere sau
supe cu amestec de fructe: mere, pere, prune – combinatiile sunt
nelimitate. Chiar si iarna se poate face supa de fructe, din compoturi.
Supa de fructe se poate manca si calda si rece, este aromata si racoritoare.
Supa de piersici |
- 4 piersici
- 1 ou
- 1 lingura faina
- 1 lingura zahar brun
- 1 zahar vanilat
- coaja de la ½ lamaie
- un praf de sare
- 1 lingurita rasa scortisoara
- 150 ml lapte
Mod de preparare
Piersicile se spala si se taie cubulete.
Daca doriti se poate indeparta coaja dar daca aceasta e subtire se poate lasa pentru ca e foarte aromata. Puteti taia piersicile marunt sau bucatele mai mari, in functie de preferinte. Se pun la fiert piersicile in putina apa, cat sa le acopere. Deasupra se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si un strop de sare.
Intre timp se freaca oul cu faina astfel incat sa nu aiba cocoloase. Se subtiaza apoi treptat cu lapte.
Cand supa de piersici incepe sa fiarba se lasa 2-3 minute la clocotit apoi se trage de pe foc si amestecand continuu se adauga oul frecat cu faina. Se reaseaza pe flacara mica pana da un singur clocot dupa care se stinge focul. Se acopera si se lasa un pic la racorit.
Supa de piersici se serveste calda sau rece. Este foarte cremoasa si aromata, fructele nu sunt terciuite. Este foarte racoritoare vara, cand se scoate direct din frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.