Poate stiti deja, para este unul din fructele noastre preferate si un ingredient recurent in retetele noastre. Azi, va vom prezenta o reteta delicioasa, cu note calde, perfecta pentru o dupa-masa de toamna (ploioasa sau nu): supa de pere.
Supa crema de pere |
- 1 ceapa mica, tocata
- 1 tulpină de țelină, tocata
- 2 fire praz mari, feliate
- 2 cartofi, curatati si tocati
- 3 linguri ulei de măsline
- 5 cani supa de pui
- 1 frunza de dafin
- 1/2 linguriță cimbru proaspăt, tocat
- 3 pere, decojite, cuburi
- 1/2 cană smantana de gatit
- sare și piper
Mod de preparare:
Într-o cratiță, gatiti ceapa, telina, praz și cartofi în ulei. Adăugați supa, frunze de dafin si cimbru. Se acopera si se fierbe până când legumele sunt fragede.
Adăugați perele și se fierbe timp de aproximativ 20 de minute. Scoateți foaia de dafin și procesati supa intr-un blender.
Încorporati din nou in oala, se adauga smantana, amestecati, se condimentează cu sare și piper. Serviti calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.