Este o supa si se serveste ca fel principal de mancare, nu este desert sau compot. Mama imi zicea ca este specific ardelenesc deoarece in acesta zona se gatesc si feluri de mancare dulci, pentru necunoscatori va recomand macar sa incercati si veti vedea ca este chiar gustoasa.
Supa de mere |
3-4 mere (nu foarte mari)
1 si jum lingura faina
lapte
1 vf de sare
zahar dupa gust
1 lingurita scortisoara
4-8 cuisoare
Mod de preparare:
Se curata merele, se taie in bucatele si se pun la fiert, (apa trebuie sa le acopere cam cu 3-4 degete pe lat).
Intr-un castron se pune faina si se dilueaza cu laptele pana devine o smantana foarte subtire,apoi se toarna in vasul in care fierb merele dar doar in momentul in care apa clocoteste si se toarna foarte incet amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase.
Se adauga si condimentele si se mai lasa 5 min la fiert.
Spor la gatit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.