Aperitiv perfect pentru mese festive, gustos, usor de facut, incat papilele gustative al musafirilor si-au mai dorit o portie.
Salata de ciuperci cu carne pui, maioneza si usturoi |
2 borcane de ciuperci intregi
1/2 piept de pui
4 catei de usturoi
200 g maioneza de casa
1 iaurt natural
cateva fire de patrunjel proaspat (pentru decor)
sare, piper
Mod de preparare
Pieptul de pui dezosat, se va pune la fiert in apa rece cu un praf de sare (cca 20 minute).
Intre timp, ciupercile intregi de la borcane, se vor scurge de zeama intr-o strecuratoare, apoi tocate foarte fin si stoarse bine, urmand a fi puse intr-un vas incapator.
Dupa fierbere, pieptul de pui se va scoate din zeama in care a fiert si pus la racit, urmand a fi taiat in bucatele foarte mici pe un blat de lucru si adaugat in vas peste ciuperci.
Maioneza amestecata cu iaurtul natural si cu usturoiul pisat, se va pune in castron, amestecandu-se totul cu o spatula.
Salata de ciuperci obtinuta, se va transfera in boluri de sticla sau ceramica, decorate cu frunze de patrunjel proaspat, acoperite cu folie alimentara si date la rece in frigider pana la servire.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.