Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paste cu porumb si pancetta

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pentru cei carora le place porumbul fiert. E final de sezon pentru el, asa ca merita o reteta speciala.

Paste cu porumb si pancetta

Paste cu porumb si pancetta

Ingrediente

150 gr paste (am folosit spaghetti)
2 bucati porumb fiert
75 gr pancetta
20 frunze de busuioc
50 gr unt
1/2 lingurita chili fulgi
parmezan pentru servire
sare, piper negru

Mod de preparare

  1. Se va folosi porumb fiert.. Se poate folosi si porumb fiert cu o zi inainte.
    Se ia fiecare porumb, se tine vertical pe tocator si cu un cutit se trece de sus in jos ca sa dati boabele jos de pe stiulete.
  2. Se pune multa apa la fiert cu sare si se fierb pastele dupa timpii indicati pe pachet.
  3. Intr-o tigaie larga (25-30 cm diametru) se pune pancetta la prajit. Puteti folosi pancetta feliata foarte subtire sau daca aveti o bucata mare, o puteti taia cubulete. Se lasa pancetta in tigaie pana lasa grasime si se rumeneste placut si devine crocanta. In acel moment se adauga 10 frunze de busuioc (intregi daca sunt fragede sau le puteti toca fasiute daca sunt mai mari) si 1/3 din unt. Se amesteca pana untul e topit si se scoate totul din tigaie, lasand doar grasimea. Gustati pancetta si daca e sarata tare aveti grija in rest cu sarea.
  4. In aceeasi tigaie se adauga porumbul, 1/3 din unt (ochiometric) si chili. Se rasneste piper negru Se soteaza totul, amestecand des pana porumbul e rumen (intre 5 si 10 minute). Se adauga putina sare, in functie de cum ati simtit pancetta de sarata.
  5. Se adauga pastele scurse si restul de unt si se amesteca cu porumbul si grasimea din tigaie (cca 2 minute). Se adauga restul de frunze de busuioc in acest timp.
  6. La final se adauga pancetta cu busioc si se amesteca bine. Se servesc imediat, presarate cu parmezan.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!