3 retete de paste foarte gustoase |
Paste cu spanac si rosii cherry |
- 250 g de paste integrale
- 2 linguri cu ulei de masline
- 500 g baby spanac
- 10 rosii cherry
- 2 catei de usturoi, taiati marunt
- 3 linguri cu parmezan ras
- piper
Mod de preparare:
Fierbe pastele, fara sa pui sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-au fiert strecoara-le si trece-le printr-un jet de apa rece.
Intre timp pune spanacul intr-o cratita incapatoare impreuna cu uleiul de masline si caleste-l timp de 3-4 minute, la foc potrivit. Adauga apoi rosiile cherry, taiate in jumatati, si gateste totul timp de trei minute. La final presara usturoiul si dupa un minut stinge focul. Adauga spaghetele peste amestecul de spanac si asezoneaza cu piper dupa gust. La final presara parmezanul. Sergeste pastele imediat.
Spaghete cu piept de pui
Spaghete cu piept de pui |
- 300g de spaghete din faina integrala
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi, taiati marunt
- 200g de branza cheddar, rasa
- 250g de piept de pui
- 3 linguri de sos de rosii
- 1 lingura ulei de masline
- piper
Mod de preparare:
Fierbe pastele, fara sa pui sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-au fiert strecoara-le si trece-le printr-un jet de apa rece.
Intr-o alta oala fierbe timp de 15 minute, pieptul de pui. Cand este gata lasa-l sa se raceasca, apoi taie-l cubulete.
Taie ceapa marunt si pune-o intr-o tigaie incapatoare, impreuna cu uleiul de masline si usturoiul caleste-le timp de 5 minute.
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-un bol adauga sosul de rosii, puiul, spaghetele si jumatate din cantitatea de branza, rasa. Adauga totul intr-o tava de yena unsa cu putin ulei. Presara deasupra restul de branza si coace totul timp de 15 minute. Spaghetele cu pui se servesc calde.
Paste cu parmezan
Paste cu parmezan |
Ingrediente:
- 250 g de paste din faina integrala
- 1 ceapa, taiata marunt
- 4 catei de usturoi, taiati marunt
- 8 rosii cherry
- 50 g de parmezan
- 2 linguri cu ulei de masline
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe pastele, fara sa pui sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-au fiert strecoara-le si trece-le printr-un jet de apa rece. Si pune-le intr-un bol.
Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de masline, ceapa si usturoiul, si caleste-le timp de 2-3 minute. Adauga apoi rosiile taiate in jumatati, oregano si piperul si mai lasa pe foc timp de un minut. Pune legmele peste paste si amesteca bine, apoi adauga parmezanul ras. Pastele cu parmezan se servesc calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.