Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Paste carbonara, una din cele mai populare retete din bucataria italiana! Invata sa pregatesti paste carbonara dupa reteta autentica cu pancetta, parmezan si usturoi.
Paste carbonara reteta autentica italiana |
- 300 g tagliatelle
- 240 g pancetta
- 100 g parmezan
- 1 buc ou
- 4 buc galbenus
- 5-6 catei usturoi
- 2 lingurite sare
- piper negru macinat
MOD DE PREPARARE
- Pune o oala cu apa la foc mediu in care sa adaugi 2 lingurite de sare.
- Taie pancetta in bucati potrivite si zdrobeste catei de usturoi.
- Pune pastele la fiert si lasa-le conform instructiunilor de pe pachet.
- In paralel, va trebui sa prajesti pancetta. In momentul in care aceasta lasa putina apa si grasime adauga usturoiul zdrobit.
- In momentul in care expira timpul pentru fierberea pastelor pancetta trebuie sa fie usor crocanta. Pana la acest moment va trebui sa ai parmezanul razuit.
- Stinge focul sau da oala cu paste deoparte. Scoate usturoiul din tigaie si stinge focul.
- Bate galbenusurile cu oul intreg si adauga aproximativ jumatate din parmezanul ras. Pastreaza restul pentru servirea fiecarei portii.
- Strecoara pastele si adauga-le in tigaie peste pancetta prajita. Adauga si mixul de ou cu parmezan si amesteca totul.
- Portioneaza pastele si adauga cu generozitate piper macinat in fiecare portie de paste. Ultimul pas, adauga parmezan ras. Pofta buna la paste carbonara!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.