Satioasa si gustoasa, mancarea de cartofi cu ciuperci
este usor de preparat si constituie o masa consistenta pentru intreaga
familie. Ingredientele sunt la indemana oricui, mancarea se prepara
rapid si poti chiar adauga si alte ingrediente si condimente, precum
paprika afumata, care ii va conferi un gust aparte.
Mancarea de cartofi cu ciuperci se serveste cu putina smantana si verdeata proaspata tocata pe deasupra.
Mancare de cartofi cu ciuperci |
1 kg cartofi,
400 gr ciuperci,
1 ardei gras,
150 ml bulion,
2 ceapa mare,
1/2 telina mica,
1/2 pastarnac,
1 morcov,
5 linguri ulei,
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare
Spalam legumele, le curatam si le taiem astfel: cartofii cuburi,
ciupercile si ceapa pe jumatate apoi felii, ardeiul, morcovul si telina –
cubulete.Intr-o cratita se pune uleiul (3 linguri ) la incins, adaugam: ceapa, telina, morcovul si ardeiul.
Se calesc 5 minute si apoi adaugam 250 ml apa fierbinte.Se pun la fiert 15 minute, apoi adaugam cartofii, bulionul, sarea, piperul si se continua fierberea inca 15 minute.
Intr-o tigaie adaugam restul de ulei si prajim ciupercile pana devin usor aurii.Intr-un vas termorezistent (sau vas de lut – 2.6 litri) se adauga mancarea de cartofi, adaugam ciupercile si introducem la cuptor pentru 20 minute/180C.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.