Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O tocanita care se prepara rapid si care poate fi un excelent fel de mancare principal. Se serveste cu orez salbatic fiert sau piure de cartofi.
Tocanita de ciuperci portobello |
2 linguri ulei de masline
2 cani ceapa tocata
1 lingurita rozmarin uscat
1/4 lingurita ardei gras rosu, taiat fin
220 g (4 cani) ciuperci portobello, feliate
450 g (5 cani) ciuperci champignon, feliate
1 cana apa
3 linguri pasta de tomate
1 lingurita otet de vin
3/4 cana apa sau supa de ciuperci
2 catei de usturoi, taiati fin
2 linguri patrunjel, proaspat tocat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru
4 cani orez salbatic fiert
2 cani ceapa tocata
1 lingurita rozmarin uscat
1/4 lingurita ardei gras rosu, taiat fin
220 g (4 cani) ciuperci portobello, feliate
450 g (5 cani) ciuperci champignon, feliate
1 cana apa
3 linguri pasta de tomate
1 lingurita otet de vin
3/4 cana apa sau supa de ciuperci
2 catei de usturoi, taiati fin
2 linguri patrunjel, proaspat tocat
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru
4 cani orez salbatic fiert
Mod de preparare:
1.
Intr-o tigaie de dimensiuni mari, incalzeste pe foc mediu o lingura cu
ulei de masline. Adauga ceapa si rozmarinul si lasa-le la calit 12
minute sau pana cand ceapa devine aurie. Adauga ardeiul gras rosu,
caleste-l, apoi indeparteaza vasul de pe foc.
2. Intr-un alt vas, incalzeste 1 1/2 lingurite ulei de masline, pe foc mediu. Adauga ciupercile portobello feliate si lasa-le la calit 5 minute. Adauga-le amestecului de ceapa.
3. Intr-un alt vas, incalzeste 1 1/2 lingurite ulei de masline, pe foc mediu. Adauga ciupercile champignon feliate si lasa-le la calit 5 minute.
4. Toarna amestecul de ceapa peste ciupercile champignon sote. Adauga o cana cu apa, apoi pasta de tomate, otetul de vin, apa sau supa de ciuperci si usturoiul - lasa totul la fiert 15 minute.
5. Adauga patrunjelul proaspat tocat, sarea si piperul.
6. Se serveste cu orez salbatic fiert.
2. Intr-un alt vas, incalzeste 1 1/2 lingurite ulei de masline, pe foc mediu. Adauga ciupercile portobello feliate si lasa-le la calit 5 minute. Adauga-le amestecului de ceapa.
3. Intr-un alt vas, incalzeste 1 1/2 lingurite ulei de masline, pe foc mediu. Adauga ciupercile champignon feliate si lasa-le la calit 5 minute.
4. Toarna amestecul de ceapa peste ciupercile champignon sote. Adauga o cana cu apa, apoi pasta de tomate, otetul de vin, apa sau supa de ciuperci si usturoiul - lasa totul la fiert 15 minute.
5. Adauga patrunjelul proaspat tocat, sarea si piperul.
6. Se serveste cu orez salbatic fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.