Reteta de Moussaka greceasca. Musaca cel mai faimos fel de mâncare grecesc !
Faimos nu întâmplător, deoarece, dacă este gătit corect, este o alegere
gastronomică excelentă, precum și o masă bogată în substanțe nutritive
!
Moussaka greceasca |
Ingrediente:
ulei de masline extravirgin
ceapa 60gr
carne tocata 400gr
suc de rosii 300gr
vinete 600gr
cartofi 600gr
beșamel 800gr
sare
piper
condiment
Mod de preparare:
Mai întâi, încălziți uleiul și sotati ceapa cu carnea tocata.
Apoi adăugați sucul de roșii, condimentele și lăsați să fiarbă.
Între timp, curățați și tăiați vinetele și cartofii în felii, prăjiți-le și puneți-le într-o strecurătoare pentru a le scurge.
Faceți sosul de beșamel și începeți să așezați musacaua in tava.
Întindeți legumele și carnea tocată alternativ și pe deasupra turnati sosul de beșamel.
Coaceți la 160˚C timp de 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.