Aceasta reteta de pastitsio imi place foarte mult. Seamana cu lasagna,
doar ca aici avem macaroane sau penne, in locul foilor de lasagna.
Trebuie incercata aceasta reteta, chiar daca ne ia ceva mai mult timp, pentru ca merita gustata si savurata, pana la ultima bucatica.
Va las ingredientele si modul de preparare pentru pastitsio mai jos:
PASTITSIO – LASAGNA GRECEASCA |
Pentru stratul de paste:
400 g macaroane
50 g unt
150 g cascaval ras + 250 g cascaval ras
1 praf de nucsoara
sare
piper
3 oua
Pentru stratul de carne:
650 g carne tocata (amestec din carne de porc, vita si pui)
1 lingura ulei
1 ceapa mare
1 catel usturoi taiat in jumatate
120 g suc de rosii gros
100 ml supa pui
100 ml vin alb
1/2 legatura patrunjel verde
sare
piper
un praf de nucsoara
Pentru sos bechamel:
50 g unt
100 g faina
600 ml lapte
sare
piper
un praf de nucsoara
Pentru tapetarea vasului:
30 g unt
3 linguri pesmet
MOD DE PREPARARE:
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp topim untul, apoi il lasam sa se raceasca si batem ouale. Cand pastele sunt fierte le scurgem apoi le amestecam cu untul topit, cascavalul ras (150g), nucsoara, sare, piper si cele 3 oua batute.
Calim intr-o tigaie mare ceapa si usturoiul in jur de 2-3 minute intr-o lingura de ulei. Peste acestea punem carnea tocata si amestecam bine cat timp se caleste la foc mediu, in jur de 10-15 minute. Adaugam sucul de rosii, vinul si condimentam cu sare, piper si un praf de nucsoara. Lasam pe foc inca 8-10 minute, pana scade sosul.
Cand luam de pe foc amestecam cu patrunjelul verde, proaspat tocat. In cazul in care carnea de porc a lasat multa grasime, avem grija sa o scurgem.
Pregatim sosul topind pentru inceput untul. Adaugam faina si o calim
putin. Turnam laptele cate putin, amestecand continuu, astfel incat sa
nu obtinem cocoloase. Ferbem la foc mic pana se ingroasa, adaugam un
praf de nucsoara, apoi luam de pe foc. Jumatate din cantitatea de sos o
vom amesteca cu carnea calita.
Urmatorul pas este sa “asamblam” pastitsio: ungem un vas termorezistent cu unt, apoi il tapetam cu pesmet. Punem jumatate din cantitatea de paste, turnam jumatate din sosul ramas peste acestea si putin cascaval ras, apoi punem un strat de carne tocata.
Peste carne aranjam restul de paste, turnam restul de sos bechamel. Acoperim cu o folie de staniol si dam vasul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30 minute. Scoatem apoi folia, presaram restul de cascaval si lasam pana se rumeneste frumos.
O servim calda.
Spor la gatit si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.