Taleri din aluat cu cartofi si branza |
- Cartofi fierti in coaja: 300 g
- Faina: 360 g
- Sare: 1 lingurita
- Cascaval ras: 100 g
- Unt: 80 g
- Galbenus de ou: 2 bucati
- Marar proaspat, tocat: 2 linguri
Cartofii se fierb in coaja, si se racesc.
Reci se dau prin razatoarea mica si se amesteca cu faina, sarea, cascavalul ras tot pe razatoarea mica, mararul tocat si untul din frigider taiat cubulete.
Se adauga apoi oul si se omogenizeaza.
Se formeaza o bila, se inveleste in folie
transparenta si se baga la frigider pentru 1h.
Se intinde apoi foaie cam de 1-1,5 cm, se decupeaza talerii, se ung cu galbenus, se presara cu ce vreti, eu am presarat cascaval, si se coc pana se rumesnesc frumos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.