O rețetă simplă de turte pufoase și foarte gustoase. Sunt rumene la suprafață și cu miez pufos în interior.
Turte rapide la tigaie! |
-1,1 kg de făină;
-400 ml de apă caldă;
-400 ml de chefir, iaurt sau lapte acru;
-1 lingură de drojdie uscată;
-1 linguriță de zahăr;
-1 linguriță de sare;
-ulei – pentru prăjit.
MOD DE PREPARARE:
1.În vasul cu făină, adăugați zahăr, sare, drojdie, apă și chefir. Amestecați și frământați un aluat moale și nelipicios.
2.Așezați aluatul în vasul curat, îl acoperiți cu folie alimentară și prosop și îl lăsați la dospit timp de 30 de minute.
3.Lucrați aluatul, tăiați bucăți și le rotunjiți. Lucrați cu o bilă de aluat, iar pe celelalte le acoperiți, să nu se usuce.
4.Presărați aluatul cu făină, modelați o lipie și faceți câteva incizii în mijloc.
5.Înfierbântați tigaia cu ulei și prăjiți turtele, până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Sunt atât de moi, pufoase și gustoase. Iar cel mai mare avantaj este că se prepară extrem de simplu!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.