Spanac cu carne de miel, asta e mancarea preferata a mea.
Va marturisesc ca pana acum nici nu ma puteam uita la ea, dar sa si mananc, am ajuns la concluzia ca a inceput sa-mi placa
indeajuns de mult incat sa o reproduc chiar eu, cu propriile-mi maini
Se prepara extrem de simplu, totul e sa mai gasiti niste bucati de miel “uitate” prin congelator.
Spanac cu carne de miel |
– 1 kg. carne de miel cu os
– 1,5 kg. spanac
– 8 linguri ulei
– 2 cepe mari
– 3-4 catei de usturoi
– sare, piper
– 2 linguri pasta de tomate
– 1 lingura faina
– 1 lamaie (optional)
Mod de preparare:
Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se opareste si se pune la
scurs (daca frunzele sint foarte mari, se si taie, dar nu marunt)
Bucatile de carne se spala, se portioneaza si se inabusa in ulei; se adauga ceapa tocata si usturoiul.
Se sareaza, pipereaza; se adauga pasta de tomate (rezistati tentatiei de
a adauga mai mult decat v-am sugerat, fiindca ii poate schimba tot
gustul)
Se pune apa fierbinte si se lasa la fiert pana cand carnea se inmoaie.
Se adauga spanacul si se mai fierbe circa 10-15 minute; se dizolva faina in putina apa si se adauga peste intreaga compozitie.
Se mai lasa sa
dea cateva clocote si se adauga suc de lamaie.
Se serveste cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.