Din coaste si osul de sus al piciorului am facut o ciorba rustica. Am intrebat-o pe sotia mia cu ce il prefera pe restul, cu iaurt sau cu cartofi. Iaurt a zis, cu cartofi e plictisitor. A avut dreptate, ce bun a iesit! ..
Miel in sos de iaurt |
250 gr carne macra de miel (de pe pulpa)
250 gr naut fiert (vedeti aici cum se fierbe nautul; sau puteti folosi naut din conserva)
175 gr frunze de sfecla (swiss chard; sau spanac tanar)
1 ceapa medie
2 catei usturoi
200 gr iaurt grecesc (10%)
1 lingurita rasa menta uscata macinata
1/4 lingurita fulgi de chili
2 linguri ulei
sare, piper negru
Mod de preparare
- Se taie carnea bucati potrivite pentru tocanita, nu foarte mici. Se spala frunzele de sfecla, se aseaza unele peste altele, se ruleaza ca un trabuc si se taie grob.
- In uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si se caleste doar pana se inmoaie.
- Se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea pe toate partile, iar daca doriti puteti sa o rumeniti un pic, dar aveti grija sa nu se arda ceapa.
- Se adauga usturoiul strivit si se amesteca totul sa se acopere carnea de aroma usturoiului. Se presara sare si se rasneste piper negru in timp ce amestecati.
- Se adauga frunzele de sfecla in 3 transe, amestecand dupa fiecare tura pana se "ofileste".
- Se adauga 300 ml apa (cat aproape sa cuprinda carnea) si inca putina sare si se aduce la fiert. Se da focul la mic si se fierbe cu capac pana carnea e complet facuta (furculita intra foarte usor in ea), cca 1 ora. Daca pe final e mult sos pe carne, puteti lua capacul sa scada putin sosul.
- Se adauga nautul si se amesteca. Se lasa doar pana se infierbanta.
- Se amesteca bine iaurtul cu chili si menta. Se trage cratita de pe foc si cand nu mai clocoteste se adauga iaurtul peste carne, amestecand rapid pana se dizolva in sosul de pe carne.
- Se lasa sa stea 10-15 minute (se va mai ingrosa usor), apoi se poate servi cu paine, cu orez sau cu bulgur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.