Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
|
200 g iaurt |
|
1 catel de usturoi |
|
30 g unt |
|
15 ml ulei de masline |
|
1 lingurita fulgi de chilli |
|
4 oua |
|
2 lingurite suc de lamaie |
|
marar |
|
sare |
|
paine prajita |
|
boia afumata |
Mod de preparare:
|
Incalzim iaurtul la bain-marie (avem grija ca fundul vasului in care este iaurtul
sa nu atinga apa fierbinte). Adaugam usturoiul maruntit si sare,
amestecam pana s-a incalzit usor si are o textcremoasa, ca de
smanatana. Oprim focul dar lasam bolul acolo, ca sa se mentina cald.
|
|
Topim untul intr-o tigaie pana cand incepe sa ne maroneasca, dar nu este ars. Oprim focul si incorporam uleiul de masline, fulgii de chili si boia afumata. |
|
Incalzim o oala cu
apa pentru ouale posate, adaugam 2 linguri de otet. Spargem un ou si il
punem intr-o ceasca. Cand incepe sa se formeze mici bule de aer pe
fundul oalei, dar apa nu fierbe, facem un mic vartej cu o lingura in apa
si turnam oul din ceasca in mijlocul vartejului. Gatim oul 3-4 minute
(important cand am adaugat oul este sa dam focul mic). Scoatem oul cu o
spatula pe o farfurie tapeta cu servete de bucatarie, ca sa absoarba
orice exces de apa. Continuam cu restul oualelor.
|
|
Impartim iaurtul cald pe farfurii sau boluri, adaugam deasupra ouale posate si le stropim cu untul aromatizat. Decoram cu marar proaspat tocat si servim alaturi de paine prajita. |
|
Pofta buna! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.