Cum sa prepari cea mai buna ciorba de miel |
- 1 kilogram de carne de miel cu os (gat, spata, cap, coada)
- 1 ceapa mare (sau doua mia mici)
- 1 legatura ceapa verde
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- ¼ bucata de telina
- 1 ardei gras, rosu
- 500 ml suc de rosii facut in casa
- 750 ml bors
- 2 oua
- 1 legatura mare de leustean
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Taie carnea in bucati potrivite si spal-o bine. Indeparteaza grasimea in exces, daca este cazul.
Curata legumele si spala-le bine. Taie morcovul, telina, patrunjelul, pastarnacul si ceapa in bucati potrivite si adauga-le in robotul de bucatarie pentru a le toca cat mai marunt. Daca nu ai robot, toaca ceapa cat de marunt poti si da radacinoasele prin razaotarea mica.
Intre timp, spala ceapa verde si tai-o in bucati potrivite (aproximativ 1,5-2 cm lungime).
Cand carnea este fiarta adauga sucul de rosii si mai lasa totul sa fiarba timp de 5 minute. Adauga apoi borsul. Daca este necesar mai adauga apa. Adauga si ceapa si lasa totul sa dea in clocot timp de 5 minute.
Intr-o farfurie adanca adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite sau a unui tel. Adauga apoi o lingura de faina si continua sa le bati. Adauga faina pana obtii consistenta unei smantani lichide.
Cu grija, toarna ouale in ciorba, astfel incat sa se formeze fidelute.
Lasa-le sa fiarba timp de doua minute, apoi stinge focul si adauga leusteanul tocat marunt. Amesteca bine.
Serveste ciorba de miel alaturi de paine de casa si ceapa verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.