Placinte la tigaie cu iaurt si mozzarella |
- -350 g faina
- -300 g iaurt gras
- -300 g mozzarela rasa pe razatoarea mare
- -1 lingurita praf de copt
- -10 ml ulei masline pentru copt
Mod de preparare:
Pentru a face aluatul este nevoie sa amestecam toate ingredientele in afara de ulei pe care il folosim la copt. Se pune totul intr-un castron si se amesteca usor, cu mana.
Vom obtine un aluat lipicios dar este foarte important sa nu mai adaugam faina. Vom infaina bine blatul de lucru unde vom pune aluatul si il vom intinde sub forma de foaie cu ajutorul unui facalet.
Sfat:
Daca dorim sa avem niste placintele mai pufoase vom lasa foaia mai groasa (5mm) iar in cazul in care vrem placintele mai crocante intindem foaia mai mult.
Dupa ce am intins foaia incepem sa decupam cu ajutorul unui castronel sau a unei forme rotunde mai mari si astfel vom obtine placintelele.
Daca doriti, puteti rupe aluatul in parti egale si sa intindeti placintele cu mana. Eu am ales sa decupez pentru a economisi timp.
Coacerea:
Cand am terminat tot aluatul, incingem tigaia cu un strop de ulei, punem o placintica si acoperim cu un capac. Lasam sa se rumenesca, apoi o intoarcem si pe partea cealalta sa se coaca, tot cu capacul pus.
Focul trebuie sa fie mic si sa lasam placintele sa se coaca usor, sa nu se pripeasca. Astfel vom proceda cu toate placintelele.
Pot fi servite calde sau reci, simple sau cu iaurt.
Sfat:
-Se poate adauga putina sare daca vreti sa fie mai sarate.
-Se pot pudra cu zahar farin vanilat daca doriti sa fie dulci.
-Se pot pune alaturi gem, smantana, fructe proaspate sau din compot, dupa dorinta.
Sunt delicioase!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.