Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Piept de pui cu pesmet este o alternativa la clasicul snitel de pui. Il prepar in forma asta, suvitata, cu pesmet. Stiu, nu am voie sa maninc snitel, prajite in ulei. Probabil ca asa e, insa atunci cand il prepar, am grija sa folosesc ulei de palmier, sa nu il ard, sa il scurg si sa il schimb de cateva ori, si sa scot suvitele din piept de pui cu pesmet pe servetele absorbante, pentru a inlatura astfel cat mai mult din ulei. Si atata timp cat il prepar de cateva ori pe an, nu mi se pare ca e atat de grav.
Piept de pui cu pesmet |
- 1 piept de pui fara piele si os
- 3 oua
- sare
- pesmet
- ulei de palmier pentru prajit
Mod de preparare:
Pieptul de pui, fara piele si os, il spalati printr-un jet de apa rece. Il stergeti bine cu servetele absorbante, astfel incat sa fie complet uscat. Si inca o chestie esentiala: pieptul de pui sa fie la temperatura camerei. Cu ajutorul unui cutit ascutit, special pentru carne, taiati fasii subtiri de un 1 cm grosime. Presarati-le cu putina sare.
Intr-o farfuriora adanca bateti cele trei oua ca pentru omleta. Intr-o alta farfurie puneti pesmetul. Apoi luati fiecare suvita de piept de pui, dati-o prin pesmet, ou batut si iarasi pesmet. Prajiti-le in tigaie in ulei de palmier, pe fiecare parte pana devin aurii.
Scoateti-le pe hartie absorbanta si lasati-le sa se raceasca putin.
Procedati la fel cu toate suvitele de piept de pui.
Consumati fasiile de piept de pui cu pesmet calde, alaturi de legume sotate, sau simple cu sos de rosii si busuioc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.