Pentru mesele festive sau serile la televizor, pregăteşte nişte gustări sărate cu parmezan, care nu vor rezista prea mult în farfurii.
Gustări sărate cu parmezan |
180 g făină
100 g parmezan, ras
4 linguri seminţe de mac
1 ou
100 g unt, la temperatura camerei
sare de mare, pentru servire
sare
piper
Mod de preparare:
Amesteci făina cu parmezanul, seminţele de mac, sare şi piper, după gust. Adaugi untul şi mixezi până când obţii o textură nisipoasă. Combini cu oul şi 1-2 linguri de apă dacă e nevoie, pentru ca aluatul să se frământe mai bine.
Împarţi în două bucăţi şi formezi rulade pe care le înfăşori în folie. Dai la rece 1 oră. Scoţi din frigider şi feliezi ruladele în bucăţi nici prea groase nici prea subţiri. Dai la cuptorul încins 15 minute până se rumenesc. Serveşti cu sare de mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.