Pentru aceasta ciorba cu spanac a la grec nu aveti nevoie de multe ingrediente. Probabil le aveti acasa sau puteti sa le procurati usor.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba de spanac a la grec prezentat pas cu pas mai jos.
CIORBA DE SPANAC A LA GREC |
1 kg spanac
2.5 l supa legume sau apa
4 linguri ulei
1 ceapa medie tocata marunt
1 morcov mediu ras fin
1 felie telina rasa fin
2 cepe verzi
30-40 g orez
2 catei mici usturoi sau un catel mare
sucul de la 1 lamaie
200 ml smantana pentru gatit grasa
3 galbenusuri
sare
piper
MOC DE PREPARARE:
In primul rand am pus supa clara de legume pe foc, sa fie fierbine in momentul in care adaug ingredinetele in ea. Intr-o oala micuta am pus orezul la fiert. L-am fiert cat sa fie al-dente.
Am spalat spanacul, am indepartat coditele, apoi l-am oparit in apa clocotita cu sare maxim 2 minute.
L-am scos si l-am scufundat in apa rece cu gheata cateva secunde, apoi l-am scurs si l-am tocat in bucati medii.
Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa pana cand s-a inmuiat si a devenit sticloasa.
Am adaugat morcovul si telina rase, le-am sotat si pe acestea, apoi
am pus ceapa verde tocata marunt si am mai sotat putin. Le-am pus in
supa de legume fierbinte , le-am lasat sa fiarba 5 minute, apoi am pus
spanacul.
Am pus orezul fiert si scurs, usturoiul trecut prin presa, sucul de
lamaie, sare, piper proaspat macinat si am mai fiert in jur de 3 minute.
Am gustat sa vad daca mai are nevoie de lamaie sau sare.
Am oprit focul. Intr-un bol adanc am amestecat smantana de gatit cu galbenusurile, am pus peste ea, treptat, 3-4 polonice de supa, amestecand dupa fiecare in parte, apoi am turnat smantana cu galbenusuri in oala si am amestecat.
Ciorba de spanac a la grec este foarte gustoasa.
Sper ca o veti incerca si voi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.