Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Peperonata este o mancare delicioasa din bucataria italiana ce poate fi mancata ca fel principal. Peperonata este un fel de ghiveci din ardei cu sos de rosii si ceapa, gatite la foc mic, toate fiind inabusite in ulei de masline.
Acestea fiind spuse va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru peperonata – mancare italiana de ardei.
PEPERONATA – MANCARE ITALIANA DE ARDEI |
800 g ardei gras in mai multe culori (rosii, galbeni si verzi)
1 ceapa rosie foarte mare sau 2 cepe medii (cca 250g)
6 linguri ulei masline
2 catei usturoi zdrobiti prin presa
sare
piper
optional: 1/2 lingurita zahar
MOD DE PREPARARE:
Am tocat ceapa julienne, apoi am calit-o in uleiul incins. Puteti sa o
feliati putin mai gros. Am calit-o la foc foarte
mic, pana a devenit sticloasa.
Ardeii i-am curatat de cotoare si seminte, i-am spalat, apoi i-am feliat. Feliile le-am taiat grosute (7 mm-1 cm).
Am pus feliile de ardei peste ceapa, am amestecat putin. Am amestecat bine in tigaie, apoi am pus capacul si am lasat focul in continuare mic spre foarte mic. Am gatit in jur de 20 minute, amestecand ocazional in tigaie. Daca va temeti ca se pot lipi puteti pune foarte putina apa (max. 60 ml), dar nu ar trebui sa fie nevoie daca aveti ardei proaspeti, caci acestia contin apa. Cand ardeii s-au inmuiat am adaugat sucul de rosii, sare si piper, usturoiul dat prin presa, dar si putin zahar. Am lasat sa se gateasca cu capac inca 5 minute, apoi fara capac pana s-a ingrosat sosul – maxim 5 minute.
Asta a fost tot.
Vi se pare ca are mult ulei? Pai este pefect pentru inmuiat o bucata de paine in sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.