Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Sunt sigura ca o sa vi se pare ciudat acest fel de preparat, dar va
garantez ca este unul foarte bun si satios. De ce sa ne limitam doar la
preparatele clasice cu fasole alba, a venit timpul sa iesim din tipare
sis a incercam ceva nou.
Ingrediente
Combinatia este dupa parerea mea una foarte reusita.
O reteta cu fasole alba care este si printre preferatele mele este, "Cassoulet cu rata si carnati" Va recomand sa rasfoiti si aceasta reteta, sigur o sa va fie pe plac.
Cassoulet cu rata si carnati |
- 500 g fasole alba, lasata de cu seara la inmuiat
- 2 cepe, una injumatatita si cealalta tocatata marunt
- 4 foi de dafin
- 4 bete de cimbru
- 4 bete de rozmarin
- 6 catei usturoi
- 4 pulpe de rata
- 6 carnati
- 1 morcov, razuit
- 1 tulpina de telina, tocata
- 200 g bacon afumat, taiat cubulete
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 legatura patrunjel tocat
- 200 ml vin alb sec
- 500 ml supa de pui, fierbinte
- 30 g branza, razuita
- 50 g pesmet
Mod de preparare
- Fasolea se pune intr-o oala grea, de fonta, impreuna cu ceapa injumatatita, 2 foi de dafin, 2 bete de cimbru, 2 bete de rozmarin, 4 catei de usutoi.
- Turnati apa cat sa acorepe fasolea si dati la fiert pentru o ora si jumatate.
- Cand fasolea s-a fiert, se scurge si se scoate ceapa, ierburile si usutoiul.
- Intre timp, puneti o lingura de ulei intr-o tigaie si prajiti pulpele de rata, cu pielea in jos, pesntru 5 minute. Se pastreaza la cald pe o farfurie, si se scurge grasimea din tigaie daca este foarte multa. Trebuie sa ramana aproximativ o lingura de grasime.
- Adaugati carnatii in tigaie si prajiti-i si pe ei 5 minute. Se scot, se taie si se pastreaza la cald.
- Incingeti cuptorul la 140 de grade Celsius.
- In oala de fonta, puneti cubuletele de bacon, ceapa tocata, morcovul razuit, tulpina de telina si prajiti 10 minute, pana cand legumele s-au inmuiat si bacon-ul s-a maronit.
- Adaugati cei 2 catei de usturoi ramasi, pasta de rosii, patrunjelul si mai prajiti 1 minut.
- Turnati vinul alb si dati la fiert pana cand jumatate din lichid s-a evaporat.
- Puneti supa de pui, ierburile ramase, fasolea fiarta si condimentati cu sare si piper.
- Puneti inapoi pulpele de rata, cu sucul scurs in farfurie, carnatii si amestecati.
- Se da cuptor o ora si jumatate. La jumatatea timpului, se verifica si se mai adauga supa de pui, daca este nevoie.
- Intr-un castron amestecati branza, pesmetul sare si piper. Presarati deasupra cu acest mix.
- Lasati la cuptor inca 20-25 de minute.
- Se lasa la odihnit 10-15 minute si sunteti gata de servit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.