Caisele se transforma minunat la cuptor, aroma lor se intensifica si devin acrisoare. Coaja de lamaie intensifica aceste transformari. Crusta este subtire si crocanta doar deasupra, dedesubt se formeaza ceva similar cu o budinca si pe alocuri cu un pandispan.
Cobbler cu caise |
1.2 kg caise (nu foarte moi)
50 gr zahar
coaja rasa de la 1 lamaie bio mica
Aluat (crusta)
120 gr unt la temp. camerei
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
200 gr faina alba
1 lingurite praf de copt
180 ml lapte
50 gr zahar
50 ml apa fierbinte
Mod de preparare
- Se desfac caisele in doua si se scot samburii. Se aseaza cu taietura in sus intr-o tava termorezistenta (22 x 33 cm) unele langa altele, trebuie sa fie usor inghesuite, dar intr-un singur strat. Se presara zaharul amestecat cu coaja de lamaie rasa.
- Intr-un bol se freaca cu mixerul untul cu zaharul 1 minut. Se adauga
faina si praful de copt si se amesteca la viteza mica (sau chiar
manevrati telul manual) pana se absoarbe in unt si arata ca pesmetul. Se
adauga treptat laptele si cand e omogen se mixeaza iar cu mixerul timp
de 1 minut.
- Intindeti acest aluat care arata cumva cremos peste caise, in strat subtire si cat mai egal.
- Presarati restul de zahar peste crusta si apoi turnati apa fierbinte peste tot (ajuta la topirea zaharului).
- Dati imediat tava la cuptor, la 180C, timp de 1 ora.
- Caisele se vor coace in aceste timp, crusta se va rumeni si va
deveni crocanta doar deasupra, iar dedesubt, aluatul amestecat cu sucul
caiselor va forma ceva similar cu o budinca.
- E buna imediat, calduta. Nu se feliaza, se scoate cu lingura din tava direct in bolul de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.