Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi prajiti (trei retete de preparare)

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Cui nu-i plac cartofii prăjiți? Probabil aceasta este o întrebare retorică. Este un preparat foarte gustos, care se prepară ușor, însă necesită puțină atenție pentru ca textura cartofilor să fie perfectă.

Cartofi prajiti (trei retete de preparare)
Cartofi prajiti (trei retete de preparare)

Cartofi prajiti – reteta I

Timp de preparare: aprox. 20 de minute

Ingrediente:

  • 6-8 cartofi
  • jumatate lingurita de sare
  • 500 de ml de ulei

Mod de preparare::

Curata cartofii cruzi si taie-i felii rotunde, sferturi sau fasii lungi si subtiri (pai). 

Usuca cartofii bine intr-un prosop curat si pune cartofii imediat la prajit, intr-o tigaie cu ulei incins. 

Cand devin aurii si crocanti, scurge cartofii de grasime si pune sare pe ei. 

Serveste-i ca garnitura la friptura de porc, pui sau vita.

Cartofi prajiti – reteta II

Timp de preparare: aprox. 30 de minute

Ingrediente:

  • 6-8 cartofi
  • o lingurita de sare
  • 500 de ml de ulei

Mod de preparare:

Fierbe cartofii in coaja, apoi scurge cartofii, curata-i si lasa-i sa se raceasca. 

Taie felii potrivite si prajeste cartofii in ulei incins, pe ambele parti. 

Scurge cartofii de ulei si pune sare peste ei.

Cartofi prajiti – reteta III

Timp de preparare: aprox. 40 de minute

Ingrediente:

  • 6-8 cartofi sapunari
  • 600 de ml de ulei
  • o lingurita de sare
  • un varf de cutit de piper

Mod de preparare:

Taie cartofii in felii de jumatate de cm grosime si usuca cartofii bine. 

Pune cartofii in ulei fierbinte pentru 4-5 minute, pe foc mic, pana se ridica la suprafata (nu trebuie sa se coloreze). 

Scoate cartofii cu o spumiera si lasa-i sa se raceasca, intr-o strecuratoare. 

Pune cartofii din nou la prajit, de data aceasta in grasime clocotinda, si lasa cartofii pana se umfla bine. 

Pune sare pe cartofi si serveste cartofii imediat. 

Pregatiti astfel, cartofii sunt foarte gustosi dar indigesti, deoarece absorb multa grasime. 

Este recomandata consumarea lor cu moderatie. 

Pofta buna!


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!