Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Piept de porc crocant la cuptor

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Piept de porc crocant la cuptor, reteta culinara pe cat de simpla pe atat de savuroasa, mancare gatita la cuptor si servita alaturi de o garnitura de legume, niste muraturi, poate si niste ceapa rosie daca nu sunteti prea simandicosi. In esenta, prepararea dureaza doua zile. Partea buna este ca, de fapt, doar il punem la marinat peste noapte. A doua zi e gata pentru a fi pregatit la cuptor.

Piept de porc crocant la cuptor

Piept de porc crocant la cuptor

Ingrediente: 

  • 1, 5 – 2 kg. piept de porc – fara oase, cand o cumpar, ma orientez sa aiba si cat mai putina grasime (cat se poate)
  • 8 catei usturoi
  • 1 lingura piper negru
  • 2 linguri seminte de fenicul
  • cimbru maruntit
  • 2 lamai
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

  • Intai pregatim o marinada: prajim in tigaie fara ulei semintele de piper si fenicul – 2 minute dureaza, in mojar maruntim si amestecam usturoiul, cimbrul, uleiul si nitica sare - amestecam bine pana se formeaza o pasta, adaugam semintele prajite pe care, tot asa, le maruntim.
  • Cu acest amestec frecam carnea de porc pe toate partile, o infasuram in folie de plastic transparenta si o punem in frigider pentru mimin cateva ore – ideal peste noapte.
  • Dam drumul la cuptor, il incingem la 200 gr. C.
  • Scoatem carnea de la frigider.
  • Cu un cutit ascutit impungem din loc in loc in carne si strecuram inauntru catei de usturoi taiat pe jumatate. - cu alte cuvinte, o impanam.
  • Ungem soricul cu sare si o lingura de ulei, punem bucata de carne intr-o tava si dam la cuptor pentru o jumatate de ora..
  • Intre timp stoarcem cele doua lamai.
  • Dupa jumatate de ora, deschidem cuptorul, turnam sucul de lamaie peste bucata de carne, reducem focul la 180 grade C. O sa vedeti la sfarsit, lamaia ii va da o nota de prospetime si ii va taia din grasime.
  • Lasam la cuptor sa se faca bine – dureaza cam o ora iar la sfarsit marim temperatura la 220 grade C pentru un exterior crocant si rumen.
  • Scoatem de la cuptor si punem deoparte pentru jumatate de ora ca sa se odihneasca, dupa care e numai buna de servit.
Plina de arome. Un deliciu!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!