Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Calzone cu ciuperci

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Incearca, in loc de pizza cu legume, un calzone cu ciuperci – o alternativa delicioasa, vegana (fara carne, lactate si oua), cu un aspect de zile mari! Aceasta reteta de calzone cu ciuperci pe care ti-o prezentam astazi nu contine ingrediente complicate (umplutura este una pe baza de ciuperci, ardei, ceapa si usturoi, care merg de minune impreuna), iar branza este o varianta de tofu cu ardei si ceapa. Daca vrei, poti completa umplutura si cu o mana de ciuperci taiate felii.

Calzone cu ciuperci
Calzone cu ciuperci

Ingrediente:

ALUAT:

  • 500 g faina integrala de grau
  • 2 lingurite zahar brut
  • 1 ½ plicuri drojdie instant
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • apa calduta

UMPLUTURA:

  • 280 g ciuperci
  • 200 g barza tofu cu ardei si ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 cana sos de rosii
  • ½ lingura ulei vegetal
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • 1 lingurita oregano
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust

    Mod de preparare:

  • Pentru a pregati aceasta reteta de calzone cu ciuperci, incepe prin a face aluatul.
  • Intr-un bol incapator, adauga faina si sarea, fa o gaura in mijloc si toarna in ea drojdia instant si zaharul; toarna deasupra uleiul si destula apa calduta cat sa obtii un aluat elastic, usor lipicios, dupa framantare.
  • Lasa aluatul la crescut timp de 30 de minute (sau pana se dubleaza, ca marime) si pregateste, in acest timp, umplutura.
  • Curaja ceapa, usturoiul, ciupercile si ardeii capia; spala toate legumele si taie marunt ceapa si ardeii.
  • Incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta, la foc mediu; prajeste ceapa 3-4 minute, apoi adauga deasupra usturoiul zdrobit, ciupercile (taiate in felii) si ardeii; mai lasa amestecul pe foc 6-10 minute pana cand se evapora toata apa din tigaie.
  • Adauga pudra de ceapa, oregano, sare si piper (dupa gust) si stinge focul.
  • Preincalzeste cuptorul la 250° C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  • Imparte aluatul in doua si intinde fiecare jumatate in forma de cerc (cu grosimea de 6 mm), pe blatul de lucru infainat, cu ajutorul unui sucitor.
  • Unge jumatate din fiecare cerc cu sos de rosii (lasand 1,5 cm liberi pe margine, pentru a putea plia aluatul), adauga deadsupra amestecul rece de ciuperci si branza tofu (data, in prealabil, pe razatoarea mare).
  • Pliaza jumatatea goala de aluat peste umplutura, lipeste marginile si sigileaza-le bine – vei obtine o forma de semiluna.
  • Repeta procesul cu al doilea cerc de aluat.
  • Transfera cele doua bucati de calzone pe hartia de copt, cu o spatula mare, apoi coace-le timp de 14-18 minute sau pana devin aurii si crocante.
  • Lasa-le la racit 5 minute in tava, apoi serveste-le imediat, cu sosul de rosii ramas.

  Observatii:

  • Poti dubla cantitatea de aluat si de umplutura de ciuperci pregatite odata: mananci doar 2 calzone, iar  pe ceilalti 2 ii poti congela, dupa ce s-au copt si s-au racit complet (inveleste-i, pe rand, in folie alimentara si pune-i la congelator timp de pana la 3 luni; decongeleaza-i peste noapte, la frigider, apoi incalzeste-i la cuptor).
  • Poti pregati umplutura pentru acest calzone cu ciuperci inainte, pastrand-o la frigier timp de pana la 2 zile.
  • Optional, poti unge fiecare calzone cu un amestec de sos de soia, apa, ulei, paprika afumata si turmeric, inainte de a-l introduce la cuptor.

  Stiai ca?

  • „Calzone” inseamna „(crac de) pantalon” in italiana?
  • Calzone este o specialitate culinara din Napole (inventata ca o varianta stradala si portabila pentru pizza), poate avea diversee marimi si se umple cu aceleasi topping-uri care se pun pe pizza?
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!