O alternative mult mai gustoasa si sanatoasa la mezelurile din comert, pastrama de pui este usor de pregatit, cu ingrediente simple, la indemana oricui.
Prepararea se face de pe o zi pe alta, timp in care pieptul de pui va
sta la marinat in sosul condimentat. Este foarte gustoasa si
aromata, ideala pentru sandvisuri, aperitive si alte preparate gustoase.
Pastrama rapida de pui |
1 piept de pui dezosat ,
5 catei de usturoi,
1 lingura zahar,
1 lingurita boia de ardei dulce,
1 praf de piper,
1 lingura de sare,
2 linguri ulei.
Mod de preparare:
- Pieptul de pui se spala si se presara cu sare , piper .
- Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se pastreaza la rece cca 3 ore.
- Separat pregatim compozitia din : usturoi pisat, zahar, boia de ardei dulce, ulei, sare si piper dupa gust.
- Scoatem pieptul de la rece si il legam cu ata pe toata lungimea si apoi se pune in compozitia de marinata.
- Se intoarce bine, pe ambele parti, apoi se pune la rece pana a doua zi.
- Pieptul se scoate din marinata si se aseaza intr-o tava.
- Acoperim tava cu folie de aluminiu si o punem la cuptor pentru 1 ora, la 180 C.
- Dupa 40 minute se scoate tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si cu o pensula ungem bine carnea cu sucul format.
- Introducem tava din nou in cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos, cca 15-20 minute.
- Dupa coacere, pastrama de pui se lasa sa se raceasca.
- Se scot atele si o taiem dupa preferinta.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.