Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Vezi cum se prepară rețeta și de ce ingrediente ai nevoie pentru această rețetă. Urmează pași ...
Ciorbă de cartofi cu brânză şi bacon |
750 ml | supă de pui |
100 g | bacon |
200 g | smântână |
50 g | făină |
1 | ceapă |
1 | usturoi |
1 linguriță | busuioc uscat |
0.5 linguriță | piper |
2 | cartofi |
0.5 linguriță | sos de ardei iute |
brânză Cheddar rasă | |
pătrunjel proaspăt |
Mod de preparare:
Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă.
Se prăjeşte baconul într-o tigaie, până devine crocant. Se scurge bine într-o sită şi se pune pe prosop de hârtie pentru a se îndepărta excesul de grăsime. În grăsimea lăsată de bacon se călește ceapa și usturoiul.
Se adaugă făină, sare, busuioc şi piper. Peste acest amestec, se toarnă treptat supa de pui. Se lasă să fiarbă câteva minute.
Se decojesc cartofii şi se taie cuburi. Se adaugă împreună cu smântâna şi sosul iute în supă. Se lasă la fiert, însă fără să mai dea în clocot încă o dată.
La final se adaugă baconul. Supa se serveşte garnisită cu pătrunjel şi brânza Cheddar rasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.