Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 
 
Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi. Care sunt aromele obligatorii ale unei ciorbe autentice. Află o rețetă ungurească de ciorba – și care sunt preparatele înrudite din bucătăria maghiară.
Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi
Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi
Ingrediente:
  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1-2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1-2 l supa( de carne sau legume
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper 
  • sare 
  • 1 lingura pasta crema Gulas iute
  • 1 lingura pasta ardei rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vegeta

    Mod de preparare:

    Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii strecuram, dar nu aruncam apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.
    Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit, un minut. Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.
    Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit.
    Morcovii si patrunjelul ii curatam, ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe.
    Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.
    Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita, ca pentru piureu.
    Ii punem intr-un bol apoi, impreuna cu oul, faina si sarea, ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite.
    Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina.
    Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim. Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.
    Galustele se vor mai umfla putin, din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta.
    La servire punem la o portie 3-4 galuste, ciorba fierbinte si patrunjel verde tocat marunt, deasupra.
    Servim cu ardei iute.
    Cine doreste o mai poate acri putin.
    Pofta mare sa aveti !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!