Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Sunt zile in care nu mai stiu ce sa gatesc, reteta de cartofi gratinati la cuptor ma scoate de multe ori din impas si este pe placul nostru. La aceasta reteta puteti folosi orice fel de branza doriti, de asemenea sunca poate fi inlocuita cu carnat. Indiferent ce variante folositi va asigur ca preparatul este la fel de delicios.
Cartofi gratinati la cuptor cu sunca/carnati, cascaval si smantana |
Ingrediente:
Mod de preparare:
- Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja pentru aprox 20min, se testeaza cartofii cu furculita si cand sunt fierti se scurg de apa fierbinte si se lasa la racit. Cartofii se taie felii nu foarte groase, cu o grosime de cca. 1cm
- Incalzim cuptorul la 180°C,
- Ungem cu putin unt o forma termorezistenta
- Punem un strat de cartofi, condimentam cu sare si piper, urmeaza un strat de sunca sau carnati si un strat de cascaval, continuam in aceeasi ordine, ultimul strat fiind cel de cartofi
- Amestecam smantana lichida pentru gatit cu smantana fermentata si turnam compozitia peste cartofi
- Cartofii se tin la cuptor aprox 30min, dupa acest timp scoatem vasul si presaram deasupra cascavalul ramas (50g), introducem din nou vasul la cuptor pentru cateva minute ca sa se rumeneasca frumos.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.