Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Chifteluțe în sos de bere

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Chifteluțele cu sos de bere sunt adorate de toată familia. Rețeta e simplă, dar delicioasă. Aceste chifteluțe pot fi servite alături de piure sau cartofi prăjiti sau copți. Pot fi savurate chiar și de copii, pentru că alcoolul din bere se evaporă la gătit.

Chifteluțe în sos de bere

Chifteluțe în sos de bere

Ingrediente

Pentru chiftele:
  • 500 g de carne tocată (amestec de porc și vită)
  • 4 felii de pâine
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • 50 g făină
  • 1 cățel usturoi
  • două crenguțe de pătrunjel
  • sare și piper
Pentru sos:
  • 3 cepe mici
  • 1 cutie de bere

Mod De Preparare

  1. Se așază pâinea într-un castron și se toarnă laptele peste. Se lasă la înmuiat.
  2. Carnea se pune într-un castron și se amestecă cu ouăle. Se condimentează cu sare și piper. Se mai adaugă usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Se amestecă.
  3. Pâinea înmuiată în lapte se stoarce și se adaugă peste carne. Dacă textura este prea moale se poate pune puțin pesmet.
  4. Într-o farfurie se pune făină. Se modelează chifteluțele cu mâinile sau cu ajutorul a două linguri și se dau prin făină.
  5. Chifteluțele se prăjesc în baie de ulei la foc mare. Se scot din tigaie când încă mai sunt puțin crude în interior, dar făcute la exterior.
  6. Se folosește o parte din uleiul folosit la prăjit chifteluțele și se prăjește ceapa. Se mai poate pune, după gust, morcov sau praz. Când ceapa începe să se rumenească se adaugă berea și apoi chiftelele.
  7. Se gătesc chifteluțele în sosul de bere timp de 10 minute fără a acoperi tigaia. Astfel, alcoolul se va evapora. După cele 10 minute acoperim tigaia cu un capac și se lăsăm să se gătească până devin foarte fragede. Dacă se evaporă prea mult din sos, putetți adăuga apă sau supă.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!