Chiftele din fasole roşie |
2 căni boabe de fasole roşie, fiartă
½ cană morcov, curăţat şi tăiat mărunt
1 linguriţă pudră de chilli
1 linguriţă oregano
3/4 cană pesmet
2 ouă, bătute
sare, piper
3 linguri ulei
Pentru decor
1 avocado, tăiat felii
1 ceapă roşie, tăiată felii
5-6 frunze de salată
2 linguri smântână
4 felii de pâine proaspătă
4 felii subţiri de lime
Mod de preparare:
Dai fasolea printr-un jet de apă rece, o scurgi bine şi o pasezi la blender. Adaugi morcovul, pudra de chilli, oregano, pesmetul şi ouăle, apoi sare şi piper, după gust. Amesteci, apoi împarţi în patru porţii.
Încălzeşti două linguri de ulei într-o tigaie, la foc mediu. Prăjeşti chiftelele pe fiecare parte până formează o crustă maronie, 10-12 minute. Le întorci, adaugi ulei şi le mai laşi pe foc 8-10 minute.
Le scoţi pe hârtie absorbantă, apoi aranjezi pe farfurie câte o felie de pâine pe care aşezi o chiftea, alături de 1-2 frunze de salată, 1-2 felii de avocado, rondele de ceapă, o linguriţă de smântână şi o felie de lime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.