Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Ce părere aveţi de un grătar vegetarian? Vinete, se pretează a fi
preparate la grătar sunt printre preferatele noastre. Pe lângă că sunt
mâncăruri gustoase, sunt şi sănătoase. Şi de multe ori, cum este cazul
vinetelor, nu trebuie nici o garnitură lângă ele. Un sos cu ulei de
măsline şi usturoi sau cu iaurt este suficient.
Ingrediente:
Vinete Grecesti |
- 1 vânătă mare
- 100 g brânză feta cremoasă
- 1 legătură pătrunjel verde
Pentru sos:
- 2 linguri ulei de măsline
- sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 1 lingură cimbru uscat (sau verde dacă aveţi)
Mod de preparare:
Se prepară sosul amestecând toate ingredientele pentru sos în blender.
Vânata spălată şi ştearsă cu un prosop se taie felii rotunde, de cca 3-5
mm. Se prăjesc pe grătar întorcându-le pe fiecare parte. Feliile
prăjite se pun într-un vas sub capac, pentru a le ţine la cald până
sunt gata toate.
Feliile de vinete se aranjează pe o farfurie sau un platou având grijă
să nu fie una peste alta, se presară brânza feta şi se stropesc cu
sos.
Deasupra se presară pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.