Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Găluştile de cartofi în sos de roşii sunt o mâncare de post tare
gustoasă. Găluştile sunt moi şi
catifelate, scăldate în sosul de roşii aromat cu usturoi şi pătrunjel. O
reţetă savuroasă şi săţioasă.Galuste Din Cartofi In Sos Picant
- 1 kg. cartofi
- 100 gr. unt
- 100 gr. brinza telemea
- 2 oua
- 2 linguri faina alba
- sare si piper
- 1 cana suc de rosii
- 1 ceapa mica
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- piper
- 300 gr. cascaval pentru tavalit galustele
Mod de preparare:
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.
Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja.
Se pun intr-un castron si se paseaza cu untul moale.
Piureul obtinut se amesteca impreuna cu oul, telemeaua rasa si faina.
Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Intr-un vas termorezistent punem sucul de rosii, ceapa taiata marunt, usturoiul pisat,sare si piper dupa gust.
Cu mainile umede se formeaza galustele din pasta obtinuta.
Se tavalesc
prin cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se pun una langa
alta peste sosul din tava.
Se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.
Se servesc calde presarate cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.