Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi Bavarezi

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Cartofii bavarezi in bere vor fi cu atat mai deliciosi, cu cat raman mai mult la rece inainte de a fi prajiti. Ceapa care se prajestc impreuna cu cartofii adauga un plus de aroma si savoare.

Cartofi Bavarezi

Cartofi Bavarezi

Ingrediente

400 g carnati proaspeti afumati
1,5 kg cartofi
2 cepe rosii, taiate in felii subtiri
1 ardei rosu, taiat cubulete
1 legatura patrunjel verde, tocat mai mare
200 ml smantana
100 g cascaval ras, pentru smantana
200 g cascaval ras, pentru gratinat
300 g carnati picanti de bere
ulei
unt
sare
piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati carnatii proaspeti afumati in rondele si caliti-i intr-o tigaie in putin ulei. Dati deoparte.

Spalati cartofii. Fierbeti-i in coaja in apa cu sare. Scurgeti, curatati, taiati-i rondele si puneti-i intr-un bol mare.

Adaugati ceapa rosie, cubuletele de ardei, rondelele de carnati impreuna cu uleiul si ½ din patrunjelul verde. Amestecati si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Separat, amestecati smantana cu 100 g cascaval ras, putin piper, proaspat macinat si restul de patrunjel verde, tocat grosier. Turnati peste cartofi, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper.

Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand cartofii absorb integral compozitia de smantana.
Scoateti vasul, presarati uniform cu 200 g cascaval ras si asezati deasupra carnatii de bere.

Dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand carnatii sunt facuti, cascavalul topit si se formeaza deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cartofii bavarezi cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!