Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cartofii bavarezi in bere vor fi cu atat mai deliciosi, cu cat raman mai mult la rece inainte de a fi prajiti. Ceapa care se prajestc impreuna cu cartofii adauga un plus de aroma si savoare.
Cartofi Bavarezi |
Ingrediente
● 400 g carnati proaspeti afumati |
● 1,5 kg cartofi |
● 2 cepe rosii, taiate in felii subtiri |
● 1 ardei rosu, taiat cubulete |
● 1 legatura patrunjel verde, tocat mai mare |
● 200 ml smantana |
● 100 g cascaval ras, pentru smantana |
● 200 g cascaval ras, pentru gratinat |
● 300 g carnati picanti de bere |
● ulei |
● unt |
● sare |
●
piper, proaspat macinat Mod de preparare
Taiati carnatii proaspeti afumati in rondele si caliti-i intr-o tigaie in putin ulei. Dati deoparte. Spalati cartofii. Fierbeti-i in coaja in apa cu sare. Scurgeti, curatati, taiati-i rondele si puneti-i intr-un bol mare. Adaugati ceapa rosie, cubuletele de ardei, rondelele de carnati impreuna cu uleiul si ½ din patrunjelul verde. Amestecati si condimentati cu sare si piper, dupa gust. Separat, amestecati smantana cu 100 g cascaval ras, putin piper, proaspat macinat si restul de patrunjel verde, tocat grosier. Turnati peste cartofi, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper. Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand cartofii absorb integral compozitia de smantana. Scoateti vasul, presarati uniform cu 200 g cascaval ras si asezati deasupra carnatii de bere. Dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand carnatii sunt facuti, cascavalul topit si se formeaza deasupra o crusta frumos aurita. Serviti cartofii bavarezi cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.