Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Porc, Vită Top 3 cele mai delicioase feluri de mâncare cu carne tocată

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Deși la prima vedere felurile de mâncare cu carne tocată par a fi simple și banale, venim să vă dovedim contrariul. Vă prezentăm mai jos top 3 cele mai delicioase feluri de mâncare cu carne tocată, ce se prepară destul de simplu și într-un timp record. Obțineți un fel de mâncare complex, deosebit de savuros și suculent, ce este perfect pentru cina de familie. Alegeți rețeta preferată și bucurați-i pe cei dragi cu delicii extraordinare.

Porc, Vită Top 3 cele mai delicioase feluri de mâncare cu carne tocată
 Porc, Vită Top 3 cele mai delicioase feluri de mâncare cu carne tocată

Rețeta Nr.1 – Pizza leneșă ”Margherita”

Pizza leneșă ”Margherita”
Pizza leneșă ”Margherita”

Pizza ”Margherita” este un deliciu clasic italian, devenit extrem de popular în toată lumea. Dacă vă doriți o cină rapidă, gata în doar 30 de minute – pizza leneșă este perfectă. Este destul doar să aveți niște carne tocată și o baghetă franțuzească.

INGREDIENTE

-500 g carne tocată de vită (sau de porc și pui)

-350 g de roșii în suc propriu

-250 g de brânză mozzarella

-1 baghetă franțuzească

-1 legătură de busuioc

-ulei vegetal

MOD DE PREPARARE

1. Prăjiți carnea tocată într-o tigaie cu ulei încins, timp de 5-8 minute.

2. Adăugați în tigaie roșiile și amestecați. Prăjiți la foc moderat, timp de aproximativ 15 minute, până se va evapora sucul.

3. Tăiați bagheta de-a lungul și îndepărtați miezul. Uscați-o puțin în cuptorul preîncălzit (timp de 2-3 minute).

4. Tăiați brânza cuburi. Tocați busuiocul.

5. Umpleți ambele jumătăți de baghetă cu carnea tocată și brânză mozzarella. Presărați cu busuioc tocat și coaceți timp de 5 minute.

Rețeta Nr. 2 – Keftedes (chifteluțe grecești)

Keftedes (chifteluțe grecești)
Keftedes (chifteluțe grecești)

”Keftedes” este un fel de mâncare tradițional grec, ce reprezintă niște chifteluțe delicioase și suculente, cu legume. Acestea pot fi servite atât de sine stătător, cât și cu garnitură.

INGREDIENTE

-500 g  carne tocată de vită (miel sau de porc cu pui)

-2-3 cepe

-2 felii de pâine albă

-2 căței de usturoi

-1 ou

-4 linguri de pătrunjel tocat

-4 linguri de lapte

-1 lingură oțet de vin roșu

-1 lingură ulei de măsline

-1 linguriță de oregano uscat

-10 frunze de mentă

-sare

-piper negru măcinat

-ulei vegetal

MOD DE PREPARARE

1. Înmuiați pâinea în lapte. Scurgeți-o și amestecați-o cu carnea tocată, oul, ceapa și usturoiul tocat, pătrunjelul și menta.

2. Adăugați sarea, oregano, uleiul de măsline și oțetul. Amestecați bine. Cel mai bine e să amestecați cu mâinile.

3. Acoperiți carnea cu folie alimentară și dați-o la frigider pentru 60 de minute. În acest timp condimentele vor deveni mai aromate, iar carnea va lăsa suc (acesta va trebui scurs).

4. Formați chifteluțele și prăjiți-le într-o tigaie cu mult ulei, foarte bine încins. Aranjați-le pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de ulei.

Rețeta Nr.3 – Ruladă Wellington cu carne tocată

Ruladă Wellington cu carne tocată
Ruladă Wellington cu carne tocată

Beef Wellington este un fel de mâncare deosebit de delicios și rafinat, de regulă, pregătit doar pentru masa de sărbătoare. Vă prezentăm o variantă mai simplă a a acestui deliciu. Înlocuind mușchiul de vită cu carne tocată obțineți o ruladă la fel de delicioasă și apetisantă.

INGREDIENTE

-1 kg carne tocată de vită

-500 g de aluat foietaj

-200 g de ciuperci

-100 g sos de roșii

-25 g de unt

-4 ouă

-3 cepe

-3 căței de usturoi

-pătrunjel (sau altă verdeață după gust)

-ulei vegetal

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați carnea cu ceapa tocată, 2 căței de usturoi presat și verdeața tocată.

2. Adăugați 3 ouă și amestecați bine. Aranjați carnea într-o formă de copt și dați-o la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°С  pentru 20 de minute. Lăsați să se răcească.

3. Curățați și tocați ciupercile. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați usturoiul tocat și amestecați. Prăjiți până se va evapora sucul de la ciuperci. Lăsați să se răcească.

4. Întindeți aluatul într-un blat. Aranjați pe acesta ciupercile prăjite și carnea tocată. Rulați blatul.

5. Ungeți rulada obținută cu un ou bătut și faceți câteva tăieturi deasupra. Coaceți rulada în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°С  timp de 30-40 de minute.

Vă doresc poftă bună alături de cei dragi!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!