Ca la orice rețetă, exista variante, îmbunătățiri, simplificări. De la rețeta noastră, puteți broda cum doriți voi, fie adăugați toate ingredientele, fie tăiați din ele. De pildă, noi folosim smântână dulce, dar, dacă țineți post sau sunteți vegani, pur și simplu nu o luați în seamă. Gustul e oricum bun.
Ciorba de mazare cu cartofi |
- 250 gr mazare verde congelata
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 tija telina verde
- 2 cartofi
- 2 linguri ulei masline
- 1/2 lingurita pasta ardei iute
- 1 pahar bulion rosii
- sare de mare
- codite ceapa verde
- cimbrisor verde
- zeama de lamaie .
MOD DE PREPARARE:
- Legumele spalate se curata si se spala din nou
- Morcovii se taie rondele cu cutitul ondulat Telina se feliaza Ceapa se toaca marunt Cartofii se taie cuburi
- Caliti usor ceapa si morcovii in ulei pana devin sticloase
- Adugati 1.5 l apa + telina si cartofii Sarati
- Dupa 20 minute fierbere sub capac puneti si mazarea si pasta de ardei iute
- Adugati si bulionul.
- Gustati sarati daca mai este nevoie Acriti suplimentar cu zeama de lamaie
- Serviti ciorba cu codite de ceapa verde taiate marunt si cimbrisor verde
SFAT:
Nu aruncati coditele de ceapa verde adugate la final preparatelor le vor imbogati cu vitamine culoare si savoare
Gustul dulce al mazarei verzi trebuie contrabalansat suplimentar cu zeama de lamaie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.