Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html..
O tocanita de ficat inabusit cu ceapa multa, ieftina si gustoasa. Cum ramane ficatul fraged?
Tocana cu Ficat de Porc si Ciuperci |
● 1 ceapa |
● 1 bucata de ficat de porc |
● 250 gr ciuperci |
● 2 linguri de ulei |
● sare, piper |
● 2 foi de dafin |
● 1 pahar de pulpa de rosii cu suc |
● 1/2 pahar de vin |
Mod de preparare:
Spalam si taiem bucati ficatul de porc, il pune m
in tigaie cu uleiul si il prajim la foc mare pina cind isi schimba
culoarea si incepe sa se rumeneasca. Scoatem ficatul din tigaie si
adaugam ceapa taiata solzisori, adaugam sare si vinul si lasam sa se
inabuse si sa se inmoaie cit mai mult ceapa.
Numai cind e
transparenta si foarte moale e gata. Intre timp daca mai este nevoie ca sa nu se arda mai adaugam cu lingura putina apa. Cind ceapa e gata varsam
in cratita/ tigaie ciupercile curatate si taiate in functie de
dimensiunea lor daca sunt mici le lasam intregi, daca sunt mai mari le
taiem in jumatati.
Aduagam sosul de rosii si mai lasam 5-10
minute, apoi adaugam ficatul si foile de dafin si lasam sa fiarba pina
cind ficatul e gata (cind, daca il intepam cu furculita nu iese zeama
singerie).
Servim cu piureu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.