Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Si azi am facut dulceata de ceapa. Este ca merita incercat, nu in cantitati mari ci atat cat consumati intr-o perioada relativ scurta. Se poate pastra la frigider. Incercati dulceta de ceapa cu friptura, branzeturi, etc.
Dulceata de ceapa |
– 600g ceapa rosie (curatata)
– 350 g zahar
– 300 ml vin demisec rosu
– 50 ml otet balsamic
– 4 linguri ulei
– 1 lingurita sare
– cate 1/ 2 lingurita de nucsoara, scortisoara, cuisoare (macinate)
Mod de preparare:
Ceapa se curata , se taie in sferturi si acestea iar in doua.
Intr-o oala cu fundul dublu punem uleiul si 4-5 linguri de zahar. Punem la foc mic si amestecam pana zaharul capata o culoare galbuie (incepe sa se caramelizeze). Aceasta operatie dureaza maxim 5 minute. Turnam ceapa si amestecam totul usor. Cand ceapa devine usor sticloasa turnam vinul, zaharul ramas, sarea, otetul si condimentele.
Compozitia formata se lasa la foc mic cam 40 de min. Se amesteca din cand in cand si procedam ca la o dulceata obisnuita, adica observam daca s-a legat siropul si o facem dupa dorinta noastra. (mai moale, legata).
Cand este gata o turnam in borcane mici .
Asocierea ei cu carne si branzeturi nu e stricta ea mergand de minune si cu fasole batuta sau pate de linte.
In speranta ca ideea a fost simpla va las sa gasiti asocierea perfecta. Parerea mea e ca aceasta dulceata merge de minune de oferit cadou.
Spor la pregatit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.