Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Rețeta de Parmigiana de vinete, sau altfel spus vinete gratinate la cutor cu sos de roșii și sos de "brânzâ". O rețetă, care garantăm că o să vă placă la nebunie.
Descopera cea mai buna reteta de vinete parmigiana, o reteta simpla si savuroasa!
Ingrediente:
Parmigiana de vinete |
Pentru vinete pane:
- 3 vinete medii/mici
- 150 g făină
- 1 lingură drojdie uscata
- 1 linguriță usturoi pudră
- 1 linguriță ceapă pudră
- 1/4 linguriță sare
- Turmeric (un vârf de cuțit)
- 250 ml apă
- ulei (pentru prăjit)
Pentru sosul "de brânză" (un fel de "bechame"l):
- 500 ml smântână
- 2 linguri drojdie uscata
- 1 linguriță făină
- 1/2 linguriță sare
Opțional:
- 3-4 felii cașcaval
- pesmet
Mod de preparare:
Prima dată tăiem ceapa mărunt și o călim ușor în uleiul. Apoi
adăugăm conserva de roșii cuburi, sarea și piperul și lăsăm să fiarbă
vreo 10 minute la foc mediu spre mic, ca să scadă puțin sucul de roșii
și să primească consistență. Oprim focul și lăsăm sosul de roșii
deoparte. Feliem
vinetele (cam 1/2 cm grosime), le așezăm pe o farfurie și le sărăm.
Puteți să pregătiți vinetele și de cu seara și să le lăsați la frigider.
Alegeți varianta mai convenabilă.
Pregatim
paneul pentru vinete, amestecand cu un tel mic toate
ingredientele în afară de apă, într-o farfurie adâncă sau un bol. Apoi adăgăm și apa și amesecăm până când aluatul pentru pane este complet omogen. Dăm vinetele prin pane pe ambele părți și începem să le prăjim până prin o culoare aurie spre brun. Continuăm până am terminat de prăjit toate feliile de vânătă. Între
timp pregătim și sosul de "brânză". Pentru asta, punem smântâna la foc mic într-o olciută. Adăugăm drojdia și faina
și amestecăm cu un tel, până când obținem consistența unui sos. Pornim cuptorul și începem să așezăm straturile în tavă. Primul strat va fi de sos de roșii. Al doilea strat va fi de vinete pane. Iar
al treilea strat este cel de sos de "brânză". În total vom avea trei
straturi în tavă. Dacă vreți și mai multă aromă, așezați și un strat de
felii de cascaval. Iar pentru mai mult crocant, presărați pesmet
deasupra. Coaceți vinetele parmigiana la foc mare timp de 30 de minute, doar ca să se rumenească puțin deasupra.
Vinetele parmigiana sunt gata. Va dorim poftă bună, cu sănătate!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.