Este o salata cu legume, ton si maioneza, foarte polulara in Rusia. La baza salatei contine peste din conserva, cartofi, morcov, oua fierte si maioneza, dar pot fi regasite si alte variante.
Salata ruseasca |
Fierbem cartofii si morcovii in coaja, iar dupa ce sa racesc indepartam coaja.
Fierbem ouale astfel incat sa fie tari si le curatam de coaja.
Scurgem bine tonul de ulei.
Tocam marunt cartofii, morcovul si albusul si le presaram cu sare dupa gust.
Tonul il desfacem in bucati mai mici.
Pe un platou punem un inel si punem mai intai un strat de cartofi si presam
usor ca sa nivelam.
O lingura de maioneza o intindem uniform deasupra cartofilor.
Punem apoi tonul si presam usor. Desupra tonului vom adauga o lingura de
maioneza.
Urmatorul strat va fi cel de morcovi, peste care de asemenea vom adauga
maioneza.
Urmatorul strat va fi de albusuri, presam, intindem maioneza si galbenusul in
vom rade si il presaram deasupra salatei. Pentru un efect cat mai frumos este
de preferat sa folositi oua de tara, culoarea galbenusului va fi mai intensa
si salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.