Ne plac foarte mult tocanitele, iar la papricasul cu galuste imi place ca nu mai consider necesar o garnitura langa. Cu un pic de paine si cu muraturi avem un pranz perfect.
Papricas de porc cu galuste |
- 500 gr pulpa de porc
- 3 cepe
- 4 linguri pasta de gogosari cu rosii
- 3 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
- 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele
- 3-4 linguri ulei
- 1/4 lingurita boia de ardei iute
- 2 oua
- 4 linguri si jumatate faina
- un varf de sare
- patrunjel verde
MOD DE PREPARARE:
Spalam carnea si o taiem cubulete.
Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu.
Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute)
Cam pe la mijlocul timpului de fierbere cand a scazut partial si apa, adaugam cele 4 linguri de pasta de gogosari si potrivim de sare si piper.
Intr-un bol batem cele doua oua cu un pic de sare si adaugam treptat faina.
Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita.
Lasam sa fiarba 10-15 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert galustele) timp in care adaugam si usturoiul tocat marunt si optional boia de ardei iute.
Adaugam patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.
Servim cald cu muraturi.
SFAT:
In loc de pasta de gogosari sau pasta de ardei rosii putem folosi ardei rosu proaspat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.