Omleta umpluta cu toate. A iesit
super gustoasa. A iesit foarte diferita. Sper sa va placa!
|
Omleta rulata umpluta |
Ingrediente
Omlete
3 oua
2 lingurite rase faina
1 lingura lapte
sare
2 lingurite ulei
Crema de telemea
80 gr iaurt
40 gr telemea
2 ardei iuti murati
1/2 ceapa ceapa rosie mica, tocata marunt
piper negru
Umplutura
2 lingurite zahar
2 maini verdeturi asortate (amestec de spanac baby, valeriana, rucola)
1 avocado
8 frunze menta
1 lingura ulei masline
Decor
fulgi de chili
seminte de susan
zahar
1 lingura ulei masline
Mod de preparare
Se freaca telemeaua sa nu mai fie bulgarasi si se adauga iaurtul. Se
freaca bine ca sa devina cat mai cremos amestecul. Se adauga ardeii si
ceapa tocate marunt. Se condimenteaza cu piper negru.
Avocado se taie cubulete. Se presara cu putina sare. Se toaca menta fin.
Se bat bine ouale cu putina sare. Se adauga faina si/laptele si
se bate iar pana nu mai vedeti faina sau cocoloase. Se pune amestecul
intr-o cana gradata. Ar trebui sa aveti cam 160 ml. Compozitia nu e
groasa, ca cea de clatite, nici nu se vede ca s-a adaugat faina.
Se incinge o tigaie antiaderenta de 25 cm diametru. Se unge cu putin ulei (cam 1 lingurita), ca atunci cand faceti clatite.
Se toarna jumatate din amestecul de omleta in tigaie si se
misca tigaia circular, ca la clatite. Veti vedea ca omleta se coaguleaza
imediat. In caz ca scapati prea mult amestec in tigaie, nu-i problema,
inclinati tigaia si cu o lingura scoateti excesul de deasupra si-l
puneti inapoi in cana gradata. Ideea e sa faceti omleta subtire ca o
clatita, altfel va fi greu de intors. Se coace scurt, cam 30 secunde. Se
intoarce omleta (cel mai usor o intoarceti cu mana, dupa ce desprindeti
usor marginile cu un cutit bont) si se mai lasa 10 secunde pe partea a
doua.
Se muta omleta pe o farfurie cu prima parte coapta in jos.
Se repeta cu urmatoarea omleta.
Se unge fiecare omleta cu jumatate din crema de telemea.
Se presara pe ea 1 lingurita de zahar.
Se presara jumatate din menta tocata. Daca nu va place menta, poate fi inlocuita cu patrunjel sau marar.
Se pune jumatate de avocado cubulete pe un capat al omletei. Se pun
deasupra verdeturi (cat mai multe intra, dar sa puteti totusi rula
omleta fara sa se rupa).
Picurati peste verdeturi 1/2 lingura ulei. Rulati omleta strans.
Daca o serviti imediat o taiati in doua pe diagonala. Daca o luati la
pachet o lasati intreaga.
Ungeti omleta cu putin ulei. Presarati cu fulgi de chili, inca putin zahar. si seminte de susan.
Serviti imediat sau la temperatura camerei. Se poate impacheta si lua la pachet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.