Foietajul este mereu la indeamana cand vrem sa pregatim o tarta
rapida. Iar astazi avem in meniu mini tarte cu sparanghel.
Pe o baza delicioasa si crocanta, avem un sos dulce-acrisor cu mustar, peste care putem adauga si leurda.
Mini tarte cu sparanghel |
- 1 pachet de aluat pentru foietaj 800 g (decongelat in prealabil, in frigider)
- 3 linguri mus
- 4 linguri sos chilli dulce
- 450 g sparanghel
- legatura de leurda (optional)
- cca 100 g mozzarela
- 1 ou
Mod de preparare:
1. Curatam sparanghelul, indepartam partea lemnoasa de la baza (3-4-5 cm), acolo unde se rupe cand il indoim. Il spalam.
2. Intindem usor cele doua foi de aluat foietaj decongelat, cu facaletul. Taiem din fiecare foaie de aluat dreptunghiuri ceva mai lungi decat sparanghelul.
Sfat: dintr-o foaie putem taia 3 bucati verticale si una orizontala la baza lor. Asta inseamna ca dintr-un pachet de aluat pentru foietaj, vor iesi 8 mini tarte.
3. Crestam cu un cutit ascutit dreptunghiurile de aluat, facand un chenar de jur imprejur (atentie sa nu taiati aluatul de tot).
4. Facem un sos din mustar si sosul de chilli si punem cate o lingura pe fiecare tarta, in strat subtire.
5. Peste sos punem leurda tocata marunt, putina mozzarela rasa, 3 bucati de sparanghel pe fiecare tarta si presaram deasupra piper si mozzarella din belsug.
6. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute. Aceste mini tarte cu sparanghel sunt bune si calde si reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.