Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Astazi va propun o reteta buna Este vorba de un muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci. Nu
este greu de facut iar gustul este minunat. Haideti sa vedem
impreuna despre ce este vorba in aceasta reteta!
|
Muschi de porc cu sos de smantana si ciuperci |
Ingrediente:
|
1 kg
muschi de porc
|
|
300 ml
smantana
|
|
o
ceapa
|
|
3 - 4 catei de
usturoi
|
|
500g
ciuperci brune
|
|
sare
|
|
piper alb macinat
|
|
piper negru macinat
|
|
o lingura de
unt
|
|
40 - 50 ml
cognanc
|
|
zeama de la jumatate de
lamaie
|
|
cateva frunze de
patrunjel verdeMod de preparare:
|
Primul pas este acela
de a pregati carnea. O vom taia in felii groase de aproximativ 1 cm si
jumatate. Nu prea subtiri dar nici prea groase. Dupa ce am taiat carnea o
vom unge cu un pic de ulei de floarea soarelui sau de masline si o vom
condimenta cu sare
si piper. Puteti pune daca va place si un pic de cimbru sau rozmarin
verde. O vom acoperi si o vom lasa la temperatura camerei cel putin
jumatate de ora.
|
|
Vom praji acum
feliile de carne in tigaie cu putin ulei de floarea soarelui. Nu uitati:
carnea nu se pune la prajit imediat dupa ce este scoasa din frigider!
Ea se lasa la temperatura camerei sa se aclimatizeze cel putin jumatate
de ora, cum spunea si in pasul precedent. Lasam la prajit feliile cate
doua, maximum 3 minute pe fiecare parte dupa care le vom scoate intr-un
castron pe care-l vom acoperi cu folie de aluminiu. Astfel, procesul de
coacere / gatire va mai continua cateva minute.
|
|
In uleiul / grasima
din tigaie vom adauga o lingura de unt si vom cali ceapa si usturoiul
tocate marunt. Dupa ce ceapa a devenit stralucitoare / sticloasa vom
adauga cognacul. Acesta va da o aroma extraodinar de buna. Atentie, daca
aveti detector de gaz in bucatarie este posibil sa porneasca. A
pornit pentru prima data - nu stiam ce
se intampla.
Imediat dupa ce cognacul se va evapora vom pune si zeama de lamaie.
|
|
Ciupercile curatate, le vom
pune peste ceapa si usturoiul calit. Adaugam sare si piper alb macinat
dupa gust. Vom cali ciupercile dupa care vom adauga smantana. Vom lasa
sa clocoteasca cateva minute dupa care putem adauga feliile de carne
prajite. Mai lasam sa dea un clocot la foc mic dupa care putem sa
stingem focul. Adaugam patrunjel verde tocat si lasam cu capac cateva
minute sa infuzeze.
Se serveste cald. Puteti incerca cu mamaliga sau cu cartofi copti. |
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.