Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Gatitul e o pasiune cu care te nasti, pe parcursul vietii doar o aprofundezi! Super rețetă Cotlet de porc la cuptor cu piure de cartofi Un prânz perfect de duminică!
Cotlet de porc la cuptor cu piure de cartofi |
-
3 buc cotlete de porc cu sau fără os
-
1 buc ceapă
-
1 buc morcov
-
2 căței usturoi
-
1 cană apă
-
100 ml ulei
-
500 gr cartofi
-
1 lingură unt
-
100-150 ml lapte
-
după gust sare
-
după gust piper
-
după gust boia dulce
-
după gust pătrunjel verde
Mod de preparare:
-
Condimentăm cotletele cu sare, piper și boia pe ambele părți, le așezăm în tavă, deasupra presărăm morcovul ras, felii de usturoi și rondele de ceapă. Adăugăm ulei din belșug, apoi apă până acoperim bine carnea.
Dăm tava la cuptor, la 200°C circa o oră jumătate, până carnea e bine făcută și rumenită...între timp o mai întoarcem din când în când.. -
Între timp ce se face carnea, curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi fierbem în apa cu sare. Când sunt bine fierți îi scurgem de apă, îi pasăm, adăugăm untul amestecăm bine și completăm cu lapte călduț, amestecând mereu, până obținem un piure pufos. Dacă mai e nevoie se mai poate adăuga sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.