Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Muschiul de porc este o carne foarte frageda si se gateste extrem de repede. Este o carne mai seaca, de aceea este indicat sa-l pregatim alaturi de o garnitura mai suculenta. O garnitura delicioasa de ciuperci champignon brune in sos de smantana. O reteta minunata pentru o cina rapida si gustoasa. Recomad si aceasta reteta simpla.

Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

Muschiulet de porc la cuptor cu sos alb si ciuperci

 Ingrediente:

  • 2 muschiuleti de porc lungi si subtiri
  • 50 gr de unt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 cana de vin rosu
  • 1/2 cana de apa
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 catei de usturoi
Pentru sos:
  • 150 gr iaurt 0,1 % grasime
  • 5 linguri de smantana
  • 200 gr ciuperci taiate
  • 2 castraveti murati
  • sare
  • piper 
     
    Mod de preparare:
     
    Muschiuletii ii spalam si ii tamponam cu un servetel de bucatarie. 
     
    Intr-o tigaie topim untul, punem cimbrul, presaram putina sare si piper. 
     
    Punem fiecare muschiulet in tigaie, pe rand, si ii rumenim frumos pe toate partile. 
     
    Ii scoatem cu o paleta si ii asezam intr-o tava potrivita pentru cuptor. 
     
    Intr-un bol amestecam vinul, apa, pasta de tomate, usturoiul curatat si pisat, boiaua, sare si piper dupa gust. 
     
    Le amestecam bine si turnam tot acest amestec in tava. 
     
    Acoperim tava si o bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-45 de minute. 
     
    Dupa acest timp, descoperim muschiuletii si ii stropim cu zeama din tava. 
     
    Ii stropim de vreo 3 ori, intr-un interval de 20 de minute, maxim, sa prinsa o usoara crusta. 
     
    Cand sunt gata ii scoatem din cuptor. 
     
    Sosul: 
     
    Spalam ciupercile si le punem la fiert 20-25 de minute. 
     
    Cand s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca. 
     
    Castravetii murati ii facem cubulete. 
     
    Intr-un bol mic, amestecam iaurtul, smantana, castravetii murati, ciupercile, sare si piper dupa gust. 
     
    Taiem muschiuletul felii, punem sos deasupra si servim. 
     
    Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!