Dovlecei umpluti cu ardei, cascaval si afumatura din dovlecei, usor picante, extrem de gustoase. O reteta care este foarte apreciata. Cum se fac, reteta rapida de dovlecei umpluti.
Dovlecei umpluti cu ardei, cascaval si afumatura |
- 3 dovlecei
- jumatate de ardei gras rosu
- jumatate de ardei gras galben
- 4 linguri de miez de dovlecei
- o ceapa
- un ou
- 100 gr costita afumata
- 2 linguri cascaval ras
- 125 gr mozzarella
- 2 catei de usturoi
- sare
- marar
- patrunjel
- cimbru
- ulei
Mod de preparae:
Pentru inceput, spalam dovleceii ii taiem pe lung si ii scobim apoi presaram sare pe ei si ii lasam deoparte cu partea scobita in jos.
Tocam ceapa si ardeiul cubulete si le punem la calit impreuna cu miezul de la dovlecei pana se inmoaie putin.
Intr-un castron punem costita, ceapa, ardeiul si dovlecelul calite, oul, mozzarella, usturoiul, cascavalul ras, sare, marar, patrunjel si cimbru
Amestecam totul si umplem dovleceii.
Ii punem in tava si punem putin ulei peste.
Ii coacem la 180 de grade Celsius pentru o ora, acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu, apoi ii decoperim si ii mai lasam in cuptor pana se rumenesc.
Merg foarte bine serviti ca aperitiv sau ca felul doi. Pot fi un pranz sau o cina lejera si gustoasa.
Miezul de dovlecel care ramane il putem folosi la ciorbe sau la chiftelute.
Felicitari, este o reteta simpla si gustoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.