Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Tortellini cu prosciutto si sos alb

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Un fel de mâncare rapid, sățios și gustos! Pastele sunt preferatele mele!

Tortellini cu prosciutto si sos alb

Tortellini cu prosciutto si sos alb

INGREDIENTE:

  • Tortellini umpluți cu bacon cca. 1000 g,
  • Prosciutto cca. 100 g,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Smântână de gătit cca. 200 ml,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper alb proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Vin alb demisec cca. 250 ml,
  • Amidon cca. 3 linguri,
  • Parmesan ras cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Pastele umplute, adică tortellini se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cc. 7 minute la foc mediu, neacoperit.

  • Între timp se prepară sosul: Prosciutto sau baconul se taie cubulețe și se pune la rumenit în uleiul de măsline încins, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit.

  • Apoi se adaugă amidonul desfăcut în vin și smântâna de gătit, se amestecă până se înglobează tot baconul, apoi se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute.

  • Apoi se adaugă pastele fierte și scurse de apă, atenție se mai păstrează apa în care au fiert pastele, se amestecă până ce se înglobează cu sosul și se mai lasă la gătit la foc mic cca. 5 minute.

  • Dacă se îngroașă prea tare sosul se subțiază cu apa păstrată de la paste.

  • Se asezonează de sare și piper, după gustul fiecăruia.

  • Pastele se servesc imediat, fierbinți cu topping de parmesan ras!

  • Spor și poftă bună!

SFAT:

Atenție se mai păstrează apa în care au fiert pastele!

Dacă se îngroașă prea tare sosul se subțiază cu apa păstrată de la paste.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!