Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Un fel de mâncare rapid, sățios și gustos! Pastele sunt preferatele mele!
Tortellini cu prosciutto si sos alb |
- Tortellini umpluți cu bacon cca. 1000 g,
- Prosciutto cca. 100 g,
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Smântână de gătit cca. 200 ml,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Piper alb proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Vin alb demisec cca. 250 ml,
- Amidon cca. 3 linguri,
- Parmesan ras cca. 50 g.
MOD DE PREPARARE:
- Pastele umplute, adică tortellini se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cc. 7 minute la foc mediu, neacoperit.
- Între timp se prepară sosul: Prosciutto sau baconul se taie cubulețe și se pune la rumenit în uleiul de măsline încins, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit.
- Apoi se adaugă amidonul desfăcut în vin și smântâna de gătit, se amestecă până se înglobează tot baconul, apoi se lasă la fiert la foc mic cca. 10 minute.
- Apoi se adaugă pastele fierte și scurse de apă, atenție se mai păstrează apa în care au fiert pastele, se amestecă până ce se înglobează cu sosul și se mai lasă la gătit la foc mic cca. 5 minute.
- Dacă se îngroașă prea tare sosul se subțiază cu apa păstrată de la paste.
- Se asezonează de sare și piper, după gustul fiecăruia.
- Pastele se servesc imediat, fierbinți cu topping de parmesan ras!
- Spor și poftă bună!
SFAT:
Atenție se mai păstrează apa în care au fiert pastele!
Dacă se îngroașă prea tare sosul se subțiază cu apa păstrată de la paste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.